Předvánoční basketbalový turnaj

Muwín a Peggi
Clavis 1 - září 2003

V sobotu 13. prosince se bude konat malý basketbalový turnaj. Malý proto, že v tento předvánoční čas bude mít většina lidí asi trochu jiné starosti, než honit míč po tělocvičně a snažit se ho dostat do nádoby, ze které stejně vždycky znova vypadne na zem. A malý asi také proto, že basketbalu se v našem kmeni příliš nefandí a je v pozadí zájmu.

Původní termín byl při plánování na roverské zahajovačce stanoven na sobotu 20. prosince, tedy o týden později a to hlavně z toho důvodu, že na víkend 12. - 14. prosince jsou naplánovány oddílové výpravy. Ovšem zjistili jsme, že školy budou dvacátého již uloženy k zimnímu vánočnímu spánku (což je logické, protože budou až do ledna prázdniny) a nebude možné v jejich tělocvičnách provozovat žádné aktivity. Pravda je, že jsme se ptali ve škole jediné, ale výjimku jsme v jiných školách příliš nečekali a proto jsme po ní nepátrali. Velmi proto prosíme všechny rovery, kteří neholdují basketbalu, aby si udělali čas a jeli tentokrát s dětmi na výpravy místo těch vedoucích, vůdců a roverů, kteří by se turnaje zúčastnit chtěli a výprava jim v tom brání.

Jak se bude hrát?

Přihlásit se mohou max. šestičlenná (i smíšená) amatérská družstva, na příslušnosti k jakékoliv zájmové organizaci nezáleží. To znamená, že můžete vytvořit družstvo například s kamarády ze školy nebo přijít s rodinným týmem. Věk hráčů je od 15 let výše. Turnaj je určen pro max. osm družstev. V poli se bude hrát 4 na 4. V první části ve dvou skupinách každý s každým, v druhé části ve vyřazovacích bojích (výchozí pozice do vyřazovacích bojů bude určena podle umístění ve skupině). V základních skupinách se bude hrát 2x10 minut, ve vyřazovacích bojích 2x15 minut. V každém družstvu musí být také min. jeden člověk, který bude schopen objektivně pískat zápasy ostatních týmů.

Turnaj se tedy uskuteční v sobotu 13. prosince 2003 v tělocvičnách ZŠ Kuncova. Sraz je v 8:00 ve škole, hrát se začíná nejpozději v 8:45. Startovné na družstvo je 400,- Kč. Pro medailové pozice jsou připraveny ceny a odměnu v podobě dobrého sportovního zážitku si určitě odnese každý zúčastněný hráč bez ohledu na konečné pořadí.



zpětvpředdomů