Co s letošním Silvestrem?

Muwín
Clavis 1 - září 2003

aneb Něco jako odpověď Šákulovi

I přesto, že je dnes apríla, není tenhle příspěvek aprílovým žertíkem. Zima sice právě skončila a další je v nedohlednu, ale na některé věci je na začátku zimy už poněkud pozdě. Proto už dnes.

Jsem mizerný lyžař, ale možná právě proto mě to tak baví, protože kromě dřiny si při lyžování užiju i spoustu legrace a válení ve sněhu. Proto mě trochu mrzelo, že jsme s letošním Silvestrem nenavázali na ten předchozí Ferdinandovský. Docela jsem se na povánoční a novoroční lyžování těšil. Nevím přesně, kde byla hlavní příčina neúspěchu při organizaci a shánění vhodného místa a lidí, kteří by jeli. O tom, že se celá akce nakonec konala někde v Krkonoších jsem se dozvěděl na konci února. Na začátku prosince se stále ještě mluvilo o Olomouci nebo něčem podobném. No nic, o tom psát nechci.

A tak jsem si řekl, že bych si to mohl zkusit a vzít si shánění vhodné "destinace" na svá bedra. A abych oslovil co nejvíce lidí, dávám to ve známost na stránkách Clavisu a navíc ještě s obrovským předstihem.

Za prvé bych totiž chtěl tak trochu vědět, kolik lidí by se silvestrovského týdne na horách se solidní možností lyžování zúčastnilo. Na počtu zúčastněných totiž dost záleží. Aby zvolená chaloupka nepraskala ve švech, protože kde bychom se pak sušili a provozovali večerní zábavu? Nebo aby nebyla naopak poloprázdná, protože kdo by to pak platil, že. Takže o tom popřemýšlejte a já dám třeba do klubovny nějaký canc na který se k tomu můžete vyjádřit. Zároveň je pro vaše názory, nápady a další komunikaci k tomuto tématu k dispozici e-mailová adresa kauz@seznam.cz.

Za druhé bych vás chtěl tímto vyzvat ke spolupráci. Máte-li kontakt nebo jakoukoli jinou možnost jak by se dala nějaká chalupa včas a za rozumnou cenu zajistit, tak mi dejte prosím vědět. Nebude-li jiné zbytí, budu hledat chalupu na internetu nebo v katalozích s levným ubytováním. Nějaké takové tipy už mám, ale zatím není možnost jejich rezervace aktivní. Cena za noc by se pak pohybovala někde kolem 200Kč, možná méně, možná víc. Se závaznou přihláškou by bylo nutné odevzdat i nevratnou zálohu na ubytování (počet nocí x cena za noc), abychom pak nemuseli řešit problémy s "odpadlíky". Ti co pojedou by pak už platili jenom za jídlo. Nějaká koruna by pak mohla být hrazena z dotací, stejně jako na podobných akcích (vánoce, jarňáče) v minulých letech.

Co se týká večerního programu a ostatních aktivit, vyhovoval by mi "model Ferdinandov", včetně dopravy několika vlastními auty z našich řad. Ovšem bude-li dobrá možnost dopravit se na místo autobusem nebo vlakem, preferoval bych ji. Na dalším (večerním) programu se budu klidně nějak lehce podílet, ale celé si to na triko nevezmu, to říkám rovnou. Takže přestože začalo jaro, přemýšlejte trochu už i o budoucí zimě, ať v tom máme jasno včas!



zpětvpředdomů