A hora se pohnula...

Ferda
Clavis 1 - září 2003

Ani tentokrát nechci psát o tom, proč se říká: "Když Mohamed nepřijde k hoře, musí přijít hora k Mohamedovi" Nebo je to jinak? Jestli ano, tak jsem to otočil záměrně. Ať už je to jakkoli, mé sdělení je zcela jiného obsahu. Na následujících řádcích se pokusím napsat, s čím vším potřebují Vlčáci (kdo chce - potřebuji já) pomoci. Chlapská část kmene nechť teď zbystří zrak a čte pozorně:

  1. Podívejte se na seznam akcí, který je vše říkající. Pokud byste rádi zavítali na některou z akcí, oznamte mi to co nejdříve. Abych s vámi mohl počítat s pomocí při programu, potřebuju to vědět alespoň 14 dní dopředu. Určitě mě potěší, když se mi ozvou i tací, kteří by rádi zavítali i na nějakou úterní schůzku (od 17 do 19 hodin). Bohužel, Vlčáci jsou fakticky jediným oddílem, kde se vedoucí nemůžou střídat.
  2. Přemýšlel jsem o tom, proč často nejsem schopný dostát slibu a přinést klukům Hafíka (oddílový časopis), ačkoli už vychází "pouze" ob měsíc. Určitě platí, že předtím jsem kopírování pouze zajišťoval a nestálo mě to prakticky žádný čas. Teď už je situace nějakou dobu jiná. Chodím do kanceláře k Marce a většinou to nestíhám. Hledám tedy někoho, kdo by chodil časopis kopírovat, po té ho sešil a následně i barevně podtrhal nějaké nadpisy (aby kluci věděli, co považuji za důležité sdělení). Včetně cesty ze Stodůlek na Senovážné náměstí a zpět je to práce asi na tři hodiny každý druhý měsíc. Termín předání originálu bychom stanovili podle potřeb obou stran.
  3. Dále hledám někoho, kdo by nakreslil, okopíroval a vybarvil bodovací kartičky. Já bych pak jenom doplnil výsledky. Jedná se o bodovací období březen-duben a květen-červen.
  4. Podobný případ jsou diplomy na táborové přebory apod. Ale protože je to celkem dost práce, nakreslené a nakopírované motivy bych předal někomu dalšímu k vybarvení.
  5. Nářadí. Myslel jsem, že se všechno stihne ještě před svátky vánočními, ale nestalo se. I tak se udělalo celkem dost práce. Je však třeba nářadí ještě jednou překontrolovat, dobrousit, zbývají i nějaké nenasazené sekerky. Rád bych kdyby se konečně někdo pustil do výroby obalů na sekerky. Věřte mi, že to není žádný nesmysl. Tímto oslovuji i holky z Minnehahy - vás se to týká také! Návod na šití rád poskytnu.


zpětvpředdomů