Bambiriáda 2004

Marka
Clavis 1 - září 2003

Nechce se ani věřit, že už to bude rok, co jsme připravovali a zajišťovali spolu s dalšími skauty expozici Junáka na Bambiriádě v Praze. Sice jsem loni říkala, že do toho letos nepůjdu, že by si to měli vzít na starost pro změnu skauti z jiných částí Prahy (pro připomenutí - loni to zajišťovala Praha 5 a 6), ale nakonec to dopadlo jinak, jak se záhy dozvíte.

Bylo mi jasné, že je málo pravděpodobné, aby to někdo převzal bez přesvědčování. Využila jsem toho, že se potkávám se zástupci skautů z jiných částí Prahy na setkáních výchovných zpravodajů, a na setkání v lednu jsem toto téma nadhodila, rozdala závěrečnou zprávu z loňska pro inspiraci a doufala, že si někdo řekne: "to je výzva" - a začne to připravovat. Asi se teď usmíváte, jak je ta Marka při svém věku pořád v něčem naivní. No jo, máte pravdu.

Na příštím setkání (které bylo až v březnu) se všichni přítomní (moc jich nebylo) tvářili dost rozpačitě. Ale skoro všichni se shodli na tom, že Junák by na Bambiriádě v Praze být měl. Stalo se nečekané, za přípravu Bambiriády se nakonec postavila samotná Pražská rada Junáka (to je orgán pražského kraje A.B.S., ve kterém jsou zastoupeny všechny skautské okresy Prahy; dřív byl její postoj k Bambiriádě docela odmítavý).

Na setkání v březnu se vylíhl i nápad, který většinu lidí nadchl a který asi hlavně způsobil, že se na tom letos opět podílím, i když už ne jako šéf (aspoň něco :-)). Ten nápad je, že hlavní atrakcí Junáka na letošní Bambiriádě bude skautské kino, neustále promítající filmy od skautů a o skautech, proložené skautskými reklamami (za naše středisko točí reklamu Rybča). Zájemci o vstupenku do kina budou muset splnit různé úkoly u různých aktivit (to je stejné jako loni, jen aktivity budou asi jiné).

Teď se dostávám k tomu, proč vám to hlavně píšu. Někteří jste to už možná uhodli. Jde o to, že na zajištění těch aktivit jsou potřeba lidi a těch pražská rada moc nemá, a tak je musejí dodat jednotlivé okresy a střediska. Takže mám pro vás báječnou nabídku, že můžete strávit pár dnů (a třeba i nocí) na Letné. Proti loňsku tu je několik dalších výhod a lákadel, z nichž největší je asi to, že kino bude stát i v noci a není úplně nutné, aby nám v noci promítalo skautské filmy...

Pro ty, kdo by nechtěli mít přes den se skauty nic společného, je tu jiná nabídka: dělat pořadatelskou službu. Dostanete žluté tričko, budete rozdávat vstupenky, poskytovat informace, řešit problémy... Rozhodně je to taky zajímavá zkušenost.

Ještě dvě nejdůležitější informace:

  1. Kdy a kde se Bambiriáda koná: od čtvrtka 20. května do neděle 23. května (ve středu se staví) na Letné.
  2. Co máte dělat, když se chcete přidat: ozvat se mně: marka@woodcraft.cz, mobil: 777697329 (můžete napsat i hromadně), nebo se stavte některé úterý mezi 18:00 a 19:15 v MDDM na Lužinách, anebo v kanclu LLM na Senovážném náměstí.

P.S. Omluvenku do školy poskytneme.



zpětvpředdomů