O Clavisu

Ferda
Clavis 1 - září 2004

Přestože bych mohl nadávat na to, že si pro Clavis při jeho vydání téměř nikdo nepřišel a že ani s příspěvky to nebylo o mnoho lepší (v podstatě to teď stejně dělám :-)), ve výsledku musím přiznat chybu i já a vzít odpovědnost na svá bedra. Clavis č. 1 nebyl ještě hodně dlouho po 16. září v klubovně (kdo si toho všiml?). Důvodů je hned několik (smůla, lenost, zapomnětlivost) a nemá smysl je zde rozpitvávat. Omlouvám se tímto všem čtenářům. Na internetu vyšel Clavis včas.

Zároveň bych chtěl oficiálně oznámit, že končím s "šéfredaktorováním" Clavisu a předávám pomyslné žezlo Faithy. Důvodů je hned několik, především ten, že už nemám ke kmeni tak blízko a nedokážu vás dostatečně motivovat ke psaní. Články posílejte na novou adresu clanky.clavis@vrana.cz, dojde k automatickému přeposlání aktuálnímu šéfredaktorovi.

Ještě k předplatnému. Domluvili jsme s Mílou, že bude Clavis tisknout a předplatné by tak bylo jenom 50 Kč na rok. Zaplaťte, prosím, co nejdříve! Pokud někdo čte časopis v elektronické podobě, budeme rádi, když o tom budeme alespoň informováni (budeme mít všichni větší chuť do práce).

Tak to by bylo vše. Děkuji za pozornost a přeji Faithy, aby ji práce s Clavisem bavila a vám, abyste vždy věděli o čem psát a také o tom psali. To je totiž pro Clavis naprosto zásadní věc. Ačkoli se např. zdá, že toto číslo je zdařilé, tak v den uzávěrky jsem měl pouze článek od Muwína a Křemly a od Faithy, která udělal všechno pro to, aby napsala alespoň "za pět minut dvanáct". To, co dělá toto číslo kmenu prospěšným - článek Marky a informace o tělocvičnách, které mi byly doslova darem z nebe, jsem vmáčkl na tyto stránky až týden po uzávěrce. Je otázkou, do jaké míry má být "šéfredaktor" Clavisu neoblomný. Měl by být k uzávěrce citlivý a vy ostatní byste toho neměli zneužívat. Bohužel tomu tak většinou není.



zpětvpředdomů