Clavis 1
září 2001
Clavis 1 - září 2001
  obálka
Akce
Registrace (Káčula)
Předplatné Clavisu (Káčula)
Středisková konference (Kašpra)
Poděkování (Káčula)
Zdravím Clavis "mlaďochů" (Elza)
60’s party (Vodnice)
Párky s křenem (Muwín)
Kulturní okénko (Káčula)
Ztraceni v Albánii (Káčula)
Adresář (Kuba)
obrázky

jednotlivé články
dokument Wordu (ZIP 84 KB)
verze pro tisk
obálka

zpět na začátek stránky
Akce
čt 1.11.18:00 klubovna: Clavis - vychází časopis
čt 1.11.Schůzka, příprava sobotní hry (Kašpra)
pá 2.11.19:00 Malostranském náměstí: Psí srdce - Divadlo Rubín (Kašpra - dejte mi vědět kdo jde, bude to skvělý, dostaneme asi i slevu)
so 3.11.13:00 Luka bus: Pohádková hra pro oddíly (Kašpra)
po 4.11.17:00 Vlčácká klubovna (Bellušova 1817): Ping-pong (Ferda)
so 10.11.13:00 Brdičkova, hřiště: Fotbálek (Ferda)
23-25.11.Výprava (mlaďoši)
pá 30.11.Seleziánské divadlo: Polibek múzy - informace budou na nástěnce
čt 6.12. 18:00 klubovna: Clavis - vychází časopis
7-9.12.Přechod Krkonoš (Šákul)
so 15.12.Vánoční nadílka (oddíly)
ne 16.12.Bezbariérový dům (Kašpra)

zpět na začátek stránky
Registrace
Káčula

Nazdárek všichni! Opět - po dlouhé době - Vás zdraví Vaše SKRBLICE Káčula a chce po Vás třetí splátku registrace. Mám pro Vás pozitivní zprávu - je to splátka poslední. Částka činí 300 Kč. Moc prosím všechny dlužníky, aby se přiznali (když se nepřiznají, tak to nepomůže, protože já si je najdu!) a peníze mi nejlépe zítra (dobrá necháme to do 15. listopadu) donesli. Děkuji Vám mnohokrát.


zpět na začátek stránky
Předplatné Clavisu
Káčula

Opět zůstaneme u peněz. Prosím ty, kdo mají zájem o náš roverský plátek, aby zaplatili Kubovi nebo Káčule předplatné ve výši 50 Kč na rok.


zpět na začátek stránky
Středisková konference
Kašpra

Na poslední střediskové radě bylo domluveno založení střediskové internetové konference, na které se budou řešit záležitosti bezprostředně se týkající činnosti střediska a jednotlivých oddílů. (Hlavním důvodem je očekávané urychlení střediskových rad a zajištění lepší informovanosti jejich členů.) Děkuji tímto Johny za její bleskurychlé zprovoznění a prosím další zájemce o zařazení do konference, aby se jí ozvali.


zpět na začátek stránky
Poděkování
Káčula

V poslední době se na stránkách našeho "bulváru" (no dobrá, to přeháním...) objevovaly převážně kritiky. Rozhodla jsem se, že budu originální a zveřejním chválu. Slovo pro náš kmen v poslední době, řekla bych, zapomenuté. Zčásti jsem již chválila v rámci naší nově vzniklé střediskové (rada) konference, ale to si nemohli přečíst všichni - tak se omlouvám těm, co to budou číst podruhé. Chtěla bych mockrát poděkovat:

  • JOHNY - za zařízení střediskové konference a bleskovou opravu již několik let rozbitého okna
  • LIŠÁKOVI - za pomoc s opravou okna
  • ŠÁKULOVI - za koupi nového basketbalového míče a obstarání paragonu
  • VŠEM, CO SE PODÍLELI na úklidu klubovny před příchodem hygieniček - klubovna byla krásně uklizená
  • ALČE - za to, s jakou rychlostí se postarala o zajištění rekolaudace našich kluboven

zpět na začátek stránky
Zdravím Clavis "mlaďochů"
Elza

Potkala jsem vás v metru, viděla jsem klubovnickou nástěnku a cítila tu správnou roverskou energii a chuť do života.

Clavis se vzchopil, má novou formu. Přátelství, láska, poctivost, pravdomluvnost, nepřetvařování se a blablabla je ve vás i s mobilníma telefonama, penězma, ... Věřím tomu. Nejste banda pitomců, ale skautů. Těch, co na sobě umí a chtějí zapracovat.

Nenechávejte se strhnout. Penězma ani mobilama, televizí ani ničím povrchním. Buďte formou s krásným vnitřkem.


zpět na začátek stránky
60’s party
Vodnice

květiny, korálky a svoboda!

Jak už napovídá nadpis, dne 11.10. se atmosféra v naší klubovně vrátila zpátky do 60. let. Všichni přišli "správně" oblečeni: ověšeni korálky a květinami, nechyběly ani šátky a zvonáče. A se správnou náladou...

Za hudby - teda promiňte - bez hudby jsme skládali básničky a za hudby z muzikálu Hair, která přišla se Špeny a novými baterkami do kazeťáku, jsme probrali program na říjen a samozřejmě také vietnamskou válku a práva zvířat.

Po dostání "čehosi" jsme byli všichni trochu mimo (10 otáček dá zabrat každému) a za tohoto stavu jsme se snažili navléknout korálky na nit, což byl pro většinu vskutku velký problém. Nakonec jsme doposlechli hudbu a za veselé nálady se vrátili zpět do roku 2001.


zpět na začátek stránky
Párky s křenem
Muwín

Jak už to v naší malé Stodůlecké zemi chodí, neutají se nic déle, než se potkají dva lidé - jeden z nich řekne něco, o co se ten druhý rád podělí s ostatními a tak stačí občas potkat toho pravého (nebo tu pravou) a máte o lecjaké zajímavé informace postaráno. A dnes máte díky tomu postaráno i o jeden krátký příspěvek.

Vždycky mi vadilo, když jsem na různých akcích musel koukat na dvojice, které byly v různých fázích mazlení, líbání, vzájemné tělní propletenosti a ještě i jinak vyhlížejících formách náklonnosti ke svému protějšku. Vrtalo mi hlavou, proč takoví lidé vůbec na akce s ostatními jezdí. Proč nejsou raději zalezlí doma v posteli a pořádně si spolu neužijí. Všechny tyhle špatné příklady mě přiměly k tomu, abych se tak nechoval (nedělej druhým to, co tobě samotnému vadí, že). Když jdu na akci oddílů nebo kmene, tak tam jdu kvůli ostatním a svůj intimní soukromý život nechám doma. Když se ke svému milovanému protějšku přitulíte večer u ohně při zpívání a povídání nebo když si věnujete krátké pohlazení, tak je to krásný. Ale když se musím dívat na nějakou zběsilou předehru kdykoliv zvednu oči, tak je to hnusný.

Stalo se to, co se stát muselo - ostatní z toho byli nejdříve rozpačití a pak se postupně začali akcím s podobnými páry vyhýbat (pokud se z akcí dříve nevytratily ty páry). A jak to vypadá dnes (17. října)? Před vandrem se každý nespárovaný jedinec velmi důkladně informuje o tom, kdo pojede, aby tam snad náhodou nebyl za křena (děkuji za důvěru)! Zdá se vám, že je to v pořádku?


zpět na začátek stránky
Kulturní okénko
Káčula

Fjodor Michajlovič Dostojevskij: IDIOT (Stavovské divadlo)

Je to příběh zchudlého knížete Myškina, který se vrací z léčebného pobytu v sanatoriu, kde se léčil kvůli nervové chorobě. Myškin je člověk neobyčejně citlivý, vnímavý a také upřímný "co na srdci, to na jazyku". Najednou se ocitá ve společnosti lidí, kde každý myslí hlavně na sebe. Jeden je schopný dát veliké peníze za lásku, druhý se chce oženit, aby peníze jako věno získal. Tito lidé staví knížete pro jeho názory na okraj společnosti. "Vždyť je to idiot," říkají si. Jiní si ho právě pro jeho zvláštnost zamilují. Což ho uvádí do rozpaků.

On má rád lidi, ale tak nějak jinak.... Velmi zajímavý je i konec - většina diváků očekává jiné vyvrcholení příběhu.

Je to pěkné představení. Chvílemi poněkud zdlouhavé, ale zajímavé. A obsazení není také špatné. Myškina hraje Vladimír Javorský, skvělá je Iva Janžurová. Dobře hraje i Ladislav Mrkvička.

Jestliže si v oné chvíli, v onom posledním okamžiku jasného vědomí před záchvatem, ještě mohl zřetelně a s plným přesvědčením říci: Ano, za tuto chvíli bych mohl dát celý život! - pak ten okamžik opravdu měl tuto cenu. Na dialektické části svého závěru ovšem netrval. Příliš jasně viděl před sebou otupělost a idotství jako následek "oněch nejvyšších okamžiků".


zpět na začátek stránky
Ztraceni v Albánii
Káčula

Asi již všichni víte o třech lidech z Vodní pětky, kteří se o prázdninách vydali do Rumunska a poté do Albánie a v současné době jsou pohřešovaní. Podařilo se mi získat internetovou adresu s informacemi, prosbami atd. týkajících se pátrání po těchto lidech. Je to www.ztracenivalbanii.cz. Na této adrese je mimo jiné i kontakt na účet, na který se zasílají peníze, které jsou pak použity na financování záchranné expedice. Název konta: Záchranná expedice. Číslo konta: 03 900 613 69 / 0800. Adresa majitele účtu: Město Řevnice, Náměstí krále Jiřího 74, 252 30 Řevnice.


zpět na začátek stránky
Adresář
Kuba

Z důvody ochrany osobních dat je v adresáři vydaném v minulém čísle datum narození zakódováno. Vězte, že číslo vyjadřuje, kolik dní uplynulo od 31.12.1899 do narození daného človíčka.
P.S. Jednalo se samozřejmě o chybu, dotisk adresářů byl již v pořádku. Za chybu se omlouvám.


zpět na začátek stránky
obrázky
  domů