Co se dělo...

Clavis 1 - září 2003

tentokráte u poradního ohně

Bylo, nebylo... sešla se u poradního ohně poradní rada. Bylo zvykem, že se oheň každého měsíce zapaloval na jednom ze třech míst. To ovšem způsobovalo mnohým z poradníků nemalé potíže. Někteří z nich se dostavili k jinému místu pro poradní oheň než tam, kde hořel. A tak se ustanovilo, že poradní místo bude U jezera vždy šestou hodinu po poledni.

U posledního poradního ohně náčelnice Mar-ka oznámila že od dalšího voleného období se již nebude zúčastňovat poradních ohňů v jejich čele. To způsobilo mezi poradníky dlouhou debatu, jejímž výsledkem bylo pozvání všech těch, kteří se podílejí na budoucnosti našich kmenů. Poradní rada tímto prosí všechny členy kmene Clavis, aby přišli k poradnímu ohni, jenž se rozhoří Třináctého dne měsíce května na místě zvaném U jezera v šestou hodinu večerní.

Osmého dne měsíce května se koná závod nejmenších členů našich kmenů. Od nás se tohoto závodu sice žádná hlídka neúčastní, ale i tak musíme opatřit jedno ze stanovišť. Prosíme všechny kdož nemají toho dne povinnost válečníka či ženy v domě, aby se spolu s Mar-kou a Mí-lou zhostili tohoto úkolu jak se patří na správné členy našich spojených kmenů.

Duch poradního ohně prosí abychom nezapomněli na Červené zlato, jeho oslava se bude konat Třináctého dne měsíce června, a pečlivě se začali připravovat na letní třítýdenní pobyt ve volné přírodě.

Oheň dubnového poradního ohně dohasl. Howgh.



zpětvpředdomů