Telegraf

Clavis 1 - září 2003

Na přání Míly (tedy "šito" na zakázku :-)) tu máme znovu telegraf, který má fungovat někdy od listopadu. Všichni si ho dobře prohlédněte, ať víte, komu máte volat, když ván přijde nějaká zpráva!

Tučně vytištěný čtyřlístek tvoří malý okruh. Pokud budete chtít poslat něco telegrafem, zavolejte jim a oni se postarají o to, aby se to dozvěděli ostatní z jejich skupiny (v okénku pod nimi) a mimo to si to pošlou mezi sebou, čímž dojde k propojení malých okruhů s velkým.

Když vám přijde nějaká "telegrafní" zpráva, jste povinni poslat ji co nejrychleji dále. Pokud se nedovoláte, tak zvažte, jak důležitá informace je posílána. Je-li aktuální, měli byste telegraf zachránit přeskočením nedostižného a toho zkoušet kontaktovat i poté.

Poslední volá zpět šéfovi skupiny, aby bylo jasné, že všechno klaplo.

Samozřejmě je možné využít ke komunikaci jen malých okruhů. Dám příklad: Ferda nemůže přijít na schůzku, tak pošle telegraf jen v Jankově okruhu. Z okruhu Míly nebo Pepsi nemá cenu hledat pomoc, i když by jistě rádi pomohli. Okruh Křemly jsem neuvedl záměrně, neboť je smíšený a Ferda by volal spíše jednotlivcům. Ale to už jsem někde úplně jinde. Pokud použijete jen malého okruhu, tak je pochopitelně zbytečné volat šéfovi skupinky. Tuto úlohu zastanete sami a navíc nebudete muset volat dvakrát a výhodu je jistě i to, že okruh u vás i končí.

Ferda

Z důvodu ochrany osobních údajů není Telegraf na Internetu k dispozici.



zpětvpředdomů