Víkendovky KODASu

Muwín
Clavis 1 - září 2003

I v letošním roce bude Klub na ochranu dravců a sov pořádat víkendovky zaměřené na praktickou pomoc v záchytných a záchranných stanicích pro ohrožené a volně žijící živočichy. A tento krátký příspěvek má být informací o termínech a místech konání těchto akcí. Nejednou už jsme společně s některými z vás na těchto akcích v minulosti byli (Babín, Pavlov, Zelené Vendolí, Česká Třebová), takže představovat je a psát sáhodlouhé povídání o jejich náplni a smyslu a významu je myslím zbytečné. Nevím, jestli se zúčastním všech, ale rád vám ke všem poskytnu potřebné bližší informace.

Takže ten přehled:

Letní tábor bude mít už tradiční místo - pojedeme pomáhat do záchranné stanice pro volně žijící živočichy Zelené Vendolí (u Svitav) a to od středy 28. července do neděle 1. srpna.

Víkendovka 16. - 18. 4. v České Třebové

První letošní víkendovka se bude konat týden po Velikonocích u Věry Malátkové, která je mezi dravci, sovami, ježky a mnoha dalšími živočichy známá spíše pod uměleckým jménem Teta Věra. Práce v její malé stanici je dost - nutná je zejména rekonstrukce a výstavba nových voliér pro handicapované dravé ptáky a zbudování želvária.

Střecha nad hlavou bude zajištěna buď u Věry doma nebo v prostorách blízkého ekocentra (známého i z dalších akcí, kterých jsme se už v Třebové účastnili). Nutný je spacák a karimatka a hodí se i pantofle. Nezapomeňte na pracovní oblečení a pracovní rukavice. K nepovinné výbavě patří plavky - Česká Třebová má krásný bazén, ve kterém můžeme svlažit a osvěžit prací znavená těla. Potěší ti, kteří si s sebou přivezou nějaké nářadí (kladivo, kleště, pilka apod.)

Vařit bude známá a vyhlášená kuchařka Věra ve společném hrnci. Příjezd na místo je možný už v pátek a to zhruba do 22 hodin, případně v sobotu ráno. Česká Třebová patří mezi významné železniční uzly, takže doprava na místo nebývá problém. Záchytnou stanici najdete v Táborské ulici čp. 12 v blízkosti Podorlického ekocentra (viz. také mapka na internetové adrese http://charlie.ct-net.cz). Svoji účast (včetně počtu případných kamarádů nebo rodinných příslušníků) nahlaste včas (nejpozději 13. dubna!) na adresu (v adrese je "podtržítko", ne pomlčka nebo mezera) pomoc_prirode@email.cz nebo přímo mě.



zpětvpředdomů