Výstava Naše sovy

Muwín
Clavis 1 - září 2003

V úterý 23. března byla slavnostní vernisáží zahájena výstava dětských výtvarných prací, které vznikly v rámci projektu Sovy do škol. Čtete-li Clavis pozorně, pak vám jistě projekt Sovy do škol není cizí. Někteří z vás ho se mnou zažili na vlastní kůži a to v půlce září v areálu Jedličkova ústavu při budování sovích voliér. Paměť je možno osvěžit v Clavisu č. 1 a č. 2 letošního ročníku.

Uteklo několik měsíců a projekt se pomalu chýlí ke svému závěru (alespoň v tomto školním roce). Jedním z jeho aktivit byla i výtvarná soutěž pro děti z pražských škol. Děti nejenom malovaly nebo kreslily, ale také tvořily koláže, obtisky, rytiny, pracovaly s keramikou, přírodními materiály, psaly povídky, pohádky a básničky. Vyhlášena byla i kategorie filmová a divadelní nebo fotografická, historická a přírodovědná.

Výtvarné práce spolu se základními informacemi o průběhu projektu v tomto školním roce jsou v současné době vystaveny ve velkém výstavním sále Muzea Policie ČR (Praha 2, Ke Karlovu 1) a budou tam k vidění denně (kromě pondělí) od 10 do 17 hodin a to až do 23. dubna. Budete-li mít trochu času a chuť, tak se tam určitě zastavte. Vystavené výtvory za podívání stojí. Vystaveno je něco kolem 300 prací, takže je na co koukat. Vše podstatné najdete na http://www.sovy.cz.



zpětvpředdomů