ZE STŘEDISKA

Clavis 1 - září 2003

VANDR - Po úspěšném dubnovém vandru vybídl jeho organizátor Radek N. všechny slušné vandráky k vandrování v igelitě.

KANDIDATURA - Redakci časopisu Clavis se podařilo zjistit skutečnou příčinu odstoupení Markéty Vránové z funkce vůdkyně střediska. Výše jmenovaná bude kandidovat do Evropského parlamentu. Na kandidátce za Nezávislé je hned na druhém místě za bývalým televizním magnátem a současným senátorem za zlínský kraj Janem Železným.

SPORT - V přípravném utkání na nadcházející sezónu deklasoval tým složený z bývalých hráčů RK Clavis tým Primadony Stodůlky. Konečné skóre bylo tak divoké, že ho náš reportér přestal počítat. Hostující Ferdanando Costa marně hledal formu z minulé sezóny. Odmítl však spekulace, že by dával přednost bujarým studijním večírkům a zabýval se po nocích diplomovou prací na spalovací motory. Tuto informaci nám před časem přinesl jeho spoluhráč Bradek Kaucký. V závěru dne se tým rozdělil na dvě poloviny a hráči si zahráli proti sobě. Za stavu 6:6 a faulu Pavla Seřezalkaždého na Kauckého rozhodčí zápas předčasně ukončil. Stejný hráč již předtím hrubě fauloval Costu a po červeném koleni mu tak hrozí disciplinární řízení. Oba postižení hráči by měli být do příštího zápasu v pořádku.

SKANDÁL - O velikonočních svátcích podpořili naši roveři poslance Kotta: "Všichni jsme přeci jen lidé..." Další komentář by byl zbytečný.

OBVINĚNÍ - Podnikatel Lukáš Pokorný byl po dubnové Střediskové radě (SR) obviněn z daňových úniků a poškozování věřitele. Po složení kauce jednoho fotbalového míče byl propuštěn z vazby a je vyšetřován na svobodě. Redakci se podařilo získat exkluzivní výpověď obviněného: "Cítím se nevinný, celé je to spiknutí."

Ferda



zpětvpředdomů