Pane, pojďte si hrát...

Ferda
Clavis 1 - září 2003

Je známá věc, že 8. dne tohoto měsíce se uskuteční po předlouhých třech letech Vlajková hra (zkráceně Vlajková). Nebudu se tady teď rozepisovat o tom, že většina z lidí, kteří nakonec jedou svoji účast potvrdila až po termínu, ale pravda je, že radost jsem z toho neměl. Určitě by tedy měli jet: Alča, Bára, Ferda, Honza, Kuba 11, Lentilka, Lišák, Marťa, Můrka, Pepsi a Ťap. Hrozný babinec, co :-)? Bohužel při tomto počtu možná (pokud tam bude celkově málo lidí) budeme muset rozdělit své síly. Trošku mě zklamalo, že nejede hned několik našich "bývalých es". Ale divit se tomu nemůžu, nastala jiná doba. Tři roky jsou přece jen tři roky. Jé, ona je nás půl nováčků a půl "zkušených" :-). Ale k věci.

Jistě víte, že tentokráte nepořádá Vlajkovou náš kmen. Kdo tedy? Turistický klub Průzkumník. Kde? Na svém tábořišti u Církvic (nebo u Církvice?, každopádně je to okres Kolín a "na půl cesty" mezi Říčany a Kutnou Horou, ještě přesněji Nouzov - mapka a popis cesty pro opozdilce a sólisty je na http://www.pruzkumnik.cz/kontakty/taboriste.html). Pozor, soupeř pořádá tuto akci jako memoriál už šestým rokem na stejném místě! Proto jedeme už v pátek, abychom se v sobotu dopoledne trošičku (ale opravdu malounko) zorientovali. Zápis do hry končí v 11:30 a po losování barev a výsečí je rozběh ve 12:00. Začátek hry je po vybudování kempu o 20 minut později. Konec je ve 24:00 téhož dne (chcete-li v 0:00 dne následujícího).

Pravidla hry naleznete na http://www.pruzkumnik.cz/akce/vlajkova/pravidla.html. Jsou trošku jiná, ale v zásadě stejná, jako ta naše. Když jsi přečtete budu jedině rád, ale společně je ještě budeme povinně probírat cestou. Pravidla také i s výše uvedeným plánkem vyvěsím na nástěnku v klubovně.

Sraz je v sobotu 7. května v 18:10 na Masaryčce u pokladen, lístek kupujeme hromadný (pro registrované) a část výdajů za dopravu bude možná proplacena střediskem. Přijedeme až za šera a ještě poměrně velký kus cesty půjdeme (5 km po přehledné silničce + 0,5 km po pěšině), takže dorazíme za tmy k již hořícímu ohni pořadatelů. Kdyby někdo jel raději dříve, nebo naopak kdyby někdo chtěl vyrazit ještě později či následující den, nechť mi to dá dopředu vědět!!! Spoj si nalezněte sami nebo můžu poradit (nějaké mám vypsané, možná to dám na nástěnku). Návrat v neděli dle libosti hromadně či samostatně s námi či s jinými (pochybnými existencemi) - s sebou budu mít seznam nejrůznějších spojů od časného rána až do večera, ale bez záruky!

Co s sebou? Jako na každou výpravu. Určitě nezapomeňte na náhradní ponožky, pláštěnku nebo nepromokavou bundu a baterku (s novými bateriemi!). Boty zvolte podle vlastního uvážení. Když bude hnusně, tak přijdou vhod pohorky, ale v těch se zase hůř běhá. Já si turistickou obuv beru, ale běhat budu i za špatného počasí v teniskách (ty několikery suché ponožky navíc přijdou vhod, i když je to jen pocit na chvíli, když bych byl na pár minut v kempu mrtvých - ale mně stačí jeden život na celou hru, že :-)). A jaké jídlo? Dobré je něco na zakousnutí do kapsy (kus čokolády, sušené plody), "když zrovna nejsem mrtvej a mám ránu", hodí se však i něco teplého na posilnění a na zahřátí - ne však nic složitého na přípravu. Jídla rychlá, sytá, dobře stravitelná a energetická. Buřty jsou výjimkou :-). Na neděli, po skončení hry, už samozřejmě můžete předvést svůj kulinářský um :-). Pokud budete chtít půjčit celtu nebo "iglů", tak mě kontaktujte (nejlépe ve skupinách).

Tak to je asi vše. Jakékoliv dotazy rád zodpovím. Těším se na hru. Trénujte, běhejte - ať tam neuděláme ostudu. Váš samozvaný kapitán a práce všeho druhu, Ferda mravenec, malý tělem ale velký duchem (to je dobrý, co? :-))



zpětvpředdomů