Nářadí

Ferda
Clavis 1 - září 2003

Ačkoliv bych mohl zmínit, že účast na (nakonec dvou) opravách nářadí mohla být větší, jsem s výsledkem spokojen. Co jsme stihli udělat?

1) Nasadili jsme celkem 4 sekery. Dvě já, jednu s mojí pomocí Janek s Rychlíkem a jednu Dave, který pro mě byl příjemným překvapením (nutno podotknout, že pracoval naprosto samostatně a rychle - asi jako já , tj. třikrát rychleji než někteří roveři :-)).

2) Můrka s Rybičkou ušili celkem tři krásné obaly na sekerky podle návrhu ševce Ferdy. Teď jen doufejme, že je děti (nebo roveři) neztratí hned první den tábora (nebo dokonce na stavění). Když jsem tak nahlas přemýšlel, kolik je potřeba ušít obalů a kolik máme v kmeni holek (ale i kluků!), tak jsem dospěl k závěru, že kdyby každá(ý) za domácí úkol ušil jeden, bylo by to hned hotové. A Rybča na to řekla: "A proč ne?" No skutečně, proč ne? Tímto vyhlašuji "nepovinný" domácí úkol. Nemůžu vás přece nutit, ale věřím, že máte všichni svoji hlavu a že si moji úvahu přepočítáte a dojdete ke stejnému výsledku. Kdo s tímto socialismem souhlasí, nechť se mi přihlásí. Bude-li vás málo, nastolím stejně feudální zřízení... Jak takový obal na sekerku vypadá si můžete prohlédnout v klubovně. Je to práce na 1-2 hodiny a Můrka nebo Rybička (případně já) vám jistě rádi poradí jak na to. Rybča říká: "Když jsem to zvládla já, tak to zvládne každý!" (něco na tom bude :-))

3) Několik seker jsem poopravil, aby nevypadávaly.

4) Pustil jsem se s Jankem do broušení. Výsledkem jsou tři nabroušené sekery. (Hádejte, kdo víc? :-))

Tímto jsme asi v polovině veškerých prací (suma sumárum to dává tvrdou dřinu na celý den pro jednoho nadprůměrně zručného člověka - třeba Ferdu :-)). Věřte, že pro mě bude velice příjemné věnovat se před táborem něčemu jinému. Pokud budeme v tomto tempu pokračovat, může být vše do Vánoc hotové. Nasazení jedné sekery čeká Šimona, na velké si "smlsnu" asi já a pak zbývá už jen jedna (Padáku, je tvoje a jestli zničíš to fajnový topůrko - stálo trojnásobek běžné ceny, je totiž značkový - tak tě asi zabiju :-)). Pokud se ujme socialismus při výrobě obalů, budeme už jenom brousit a brousit. A to se dá stihnout během jednoho odpoledne (dám včas vědět, kdy to bude - asi v sobotu 22.11.).

Dopsáno po podzimkách

Obavy, že se najde "debil", který bude sekat se sekerkou s nasazeným obalem sekat do země, se bohužel naplnily. Vyvoleným se stal Vojtěch Nedbal. Můrka byla šíleně nas... nasupená, a že už žádný neušije. Na domácím úkolu to nic nemění, Můrka určitě vychladne :-). Napadlo mě, že koupím silikon a zevnitř jím švy nastříkneme. To by mělo vydržet i proti opravdovým debilům.

Na závěr děkuji všem, kteří se doposud zasadili o restauraci našeho sekerkového parku.
Ferda, mistr hoblířský a brusičský (a taky vychloubačský, viz. text výše :-)).



zpětvpředdomů