Zavřete oči, odcházím...

Ferda
Clavis 1 - září 2003

Předem bych chtěl upozornit, že tenhle článek, tedy mé rozhodnutí, které vám jeho prostřednictvím hodlám sdělit, nemá pranic společného s článkem od Marky. Je pravda, že ho píšu až po té, ale také to není jediná verze...

Já to nechci nějak protahovat, takže stručně. Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že skončím s vedením oddílu Vlčáci. Jsem přesvědčen o tom, že pokud se situace, kterou jsem popisoval v minulém Clavisu nezmění, pak bude lépe, když oddíl přestane fungovat zcela. Je to takový poslední "elektrošok naděje" pro nemocné srdce, které pomalu vypovídá svoji funkci. Je tak velmi pravděpodobné, že po táboře bude středisko o jeden oddíl chudší. Nebo se všichni vzpamatují a něco s tím uděláme. Potom budu rád ještě další rok s vedením oddílu POMÁHAT a i v dalších letech budu pomáhat, co budu moci. Jde tedy formálně o to, předat hlavní zodpovědnost za oddíl někomu jinému.

Padák, Honza, Rychlík, Janek, Janina - to jsou ti, se kterými bych si rád v nejbližší době promluvil, protože můžou situaci přímo ovlivnit. Nebráním se však ani názorům ostatních, s některými jsem už mluvil.

Na závěr chci říct, že jsem oddíl vedl rád. Hodně jsem se naučil, prožil spoustu krásných chvil. Ano, někdy se nedařilo, ale dokázal jsem zatnout zuby a krizi překonat. Někdy sám a někdy s pomocí svých přátel - vás. Na těch pět let života (!) se rozhodně nedá zapomenout.



zpětvpředdomů