Co se řeklo na střediskové radě

Míla
Clavis 1 - září 2003

Drahé a drazí... je na čase, aby vám někdo přiblížil (sdělil) to, co se v souvislosti s kmenem řeklo na již několika Střediskových radách. (Pokud někdo nevíte, co je Středisková rada, tak se zeptejte někoho, kdo to ví... : - třeba vám to s radostí sdělí. Pokud se dočkáte odpovědi ve stylu úšklebku - tak to neberte vážně!!!) Tak, už abych začala, co? Jste jistě napjatí, co vám sdělím, či co ze mě vypadne... : Ale jak znám naše roverské tam-tamy, tak se k vám již jistě ledacos dostalo... Tak abychom si v těch skutečných a neskutečných informacích udělali jasno, pokusím se teď o to některé z nich sepsat - pro některé z vás to bude odhalení pravdy :. A aby v budoucnu nevznikalo nedorozumění, budu se snažit, aby tato "rubrika" (která jistě bude nejčtenější!!!) vycházela (téměř) pravidelně... No, dobře, tak já už začnu - jako úvod by to stačilo...

Silvestr. Tento bod mého "povídání" bude nejkratší, ačkoliv je nejaktuálnější... Přihlášky na Silvestr jsou v klubovně, informace o akci vám poskytne Padák nebo Bára. Jde o to, že každý, kdo bude chtít jet na Silvestra, vyplní přihlášku a odevzdá ji. Tím se zaváže, že skutečně pojede a díky tomu také zjistíme, kolik budeme moct použít peněz z dotací. Pokud pojede míň jak 6 lidí, tak dotace nebudou a akce se účastníkům prodraží.

Klíče. V minulém týdnu došlo k výměně zámků v roverské klubovně (spodní zámek a taky zámek od zadních dveří). Při této příležitosti se konečně zredukuje oběh klíčů od naší klubovny v populaci ČR. Klíče si můžete vyzvednout u Ferdy, jeden za 30 Kč. (Ferda: Vydáním tohoto Clavisu se klubovna zavírá na oba zámky, "unikátní" pojistka kliky bude odstraněna. Kdo si tedy nezajistí klíč, do klubovny se již nedostane!)

Parádnice odešly ze své klubovny a uchýlily se k nám (alespoň bude klubovna někým pravidelně využívána). S touto skutečností musíme přijmout určitá pravidla. Za prvé v době konání Parádnických schůzek je do klubovny VSTUP ZAKÁZÁN!!! Jde o každé úterý od 16:00 do 19:00). A za druhé v klubovně MUSÍME UDRŽOVAT POŘÁDEK!!! S tím souvisí i pravidlo ...

Třikrát a dost. Pravděpodobně proti tomu budete protestovat a budete nás mít za naprosté "blbečky", ale když se musí vše opakovat 10x a stejně se nic neděje... tak se pak už nedá jednat po dobrém, ale musí se přijmout i některá méně příjemná opatření (ono to ostatně platí pro všechny). Toto pravidlo je celkem jednoduché - pokud se v klubovně vyskytnou tři průšvihy, bude vstup do ní zásadně omezen (klíče bude mít jen omezený počet vybraných lidí). Ale věřím, že bychom mohli zvládnout udržovat pořádek a nechovat se v klubovně jako zvířátka v kleci... Ptáte se, co může být považováno za průšvih? No, od toho tu jsou možná mnohem fundovanější jedinci, kteří by vám to mohli objasnit lépe než já. Ale věřím, že na spoustu věcí přijdete i sami. Třeba když se vám podaří vysklít okno, rozsekat pódium, nezamknout jedny, nebo druhé dveře, nechat na stole jídlo nebo nějaké flašky (to platí hlavně na Ferdu :), nechat puštěnou vodu, neomýt po sobě nádobí, vyrábět nadměrný hluk apod.

Rekonstrukce. Tak, abych nepsala jenom negativní věci, co se týkají naší činnosti v klubovně, tak tu mám i jednu pozitivní. Již několik měsíců se snažíme klubovnu zrekonstruovat tak, aby byla použitelná. Většinou se okolo toho motá jeden, dva, maximálně tři lidi... Pokud chceme klubovnu považovat za svojí, tak se o ní taky musíme starat. Každý z nás si asi řekne: "No, tenhle víkend tam sice můžu jít, ale když ono jich tam bude dost... to zvládnou, vidět se s nimi můžu na tělocvičně, nebo se sejdeme v nějaké čajovně... tak proč bych vlastně chodil do té klubovny? A ještě bych musel něco dělat... no, na gauči je to přece jen pohodlnější. A pak, musím se učit..." Myslím, že je v klubovně ještě dost práce a čím dřív se to dodělá, tím lépe pro nás (a když ne pro nás, tak alespoň pro Parádnice... : ). Věřím, že další termín rekonstrukce klubovny se objevil v Clavisu a že se tam sejde dostatečné množství lidí!!! (Ferda: Omlouvám se za neustálé vstupy, ale... Řezačku na dlaždice mám stále doma a nevím, na jak dlouho. Pokud chcete udělat záchod ještě v tomto roce - což určitě chcete, rekonstrukce "trvá" už celý rok! - budete se muset nejspíš obejít beze mne. Leden bude taky komplikovaný...)

Prázdninová akce. Bod aspoň pro mě nejnepříjemnější (tentokrát opravdu!!!). Na léto máme jako kmen čerpat dotace na vícedenní (dlouhodobou) akci. Na zahajovačce jsme se dohodli, že se pojede na vodu - ovšem, jak už to u nás chodí, to co se řekne, nikdy není to, co se doopravdy uskuteční. Pokud tedy chceme někam o prázdninách společně jet, tak se musíme co nejdřív domluvit - a na střediskové radě (která se koná 10. 12.) sdělit naše rozhodnutí - kam, a kdy o prázdninách pojedeme (pokud někam pojedeme). Opět jde o to, že nás musí být minimálně 6 do 26 let, abychom měli právo na to čerpat dotaci. Pokud bychom nikam nejeli, tak se bude dotace pravděpodobně vracet (což by znamenalo, že bychom v dalších letech nemuseli dostat tolik, o kolik bychom na letní akce žádali...) Co mě se týče, docela by se mi na vodu s vámi jet chtělo! (možná, i kdybychom jeli na vandr, tak by se mi s vámi chtělo jet... :

Symbol moci na střediskové radě. Bylo by fajn, kdyby SM navštěvoval střediskové rady a mohl tak informovat ostatní, co se na nich dělo (čímž by publikoval do této nejoblíbenější rubriky!!! :) Tak, touto cestou vyzývám Symbol moci, aby se dostavil na Střediskovou radu (ve čtvrtek 10.12. od 19:00 v klubovně RKC)

Tak, to už je pro vaše potěšení ode mě vše... Prozatím :. Tak jednoduché to se mnou mít nebudete... :



zpětvpředdomů